Site Overlay

Polityka prywatności

1.POSTANOWIENIA OGÓLNE

Właścicielem strony www.luxmandala.com jest firma luxMANDALA Jowita Lis.

Administratorem Twoich danych osobowych zbieranych za pośrednictwem strony internetowej www.luxmandala.com jest firma luxMANDALA Jowita Lis, z siedzibą pod adresem: ul. Basztowa 7 , 45-920 Opole, (NIP: 9910774149), osiągalną pod adresem poczty elektronicznej: info@luxmandala.com , zwaną dalej „Administrator”.

Dane osobowe zbierane przez Administratora za pośrednictwem strony internetowej są przetwarzane zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), zwane dalej RODO oraz ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 10 maja 2018 r.

2. DANE OSOBOWE

Dane osobowe (imię, nazwisko, email, adres, numer telefonu) pozyskiwane są przez dobrowolne wypełnienie formularza i przetwarzane są w celu:

a) umówienia się na sesję 1:1,

b) zakupu produktów online ze sklepu,

c) zakupu produktów fizycznych ze sklepu,

d) przesyłania  informacji o organizowanych przez luxMANDALĘ warsztatach oraz wydarzeniach.

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, ale konieczne w celu realizacji zamówienia.

3. PRAWA

Przysługują Ci, zgodnie z rozporządzeniem art. 16 – 21 RODO nastepujące prawa związane  z ochroną Twoich danych osobowych:

  1. prawo dostępu do danych osobowych,
  2. prawo do sprostowania danych osobowych,
  3. prawo do usunięcia danych osobowych,
  4. prawo do ograniczenia przetwarzania danych osobowych,
  5. prawo do wniesienia sprzeciwu co do przetwarzania danych osobowych,
  6. prawo do przenoszenia danych na innego administratora,
  7. prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego,
  8. prawo do odwołania zgody na przetwarzanie danych osobowych

Administrator dokłada wszelkich starań, by chronić Ciebie i Twoje dane i zapewnia, że są one przetwarzane zgodnie z prawem, za pomocą bezpiecznych narzędzi , przechowywane na bezpiecznych serwerach, nie udostępnianie dalszemu przetwarzaniu, z wyjątkiem podmiotów, które umożliwiają realizację Twojego zamówienia. Podmioty, którym powierzam przetwarzanie danych osobowych (firmy kurierskie, firmy pośredniczące w płatnościach elektronicznych, firmy oferujące usługi księgowe, firmy umożliwiające wysyłkę newsletterów) gwarantują stosowanie odpowiednich środków ochrony i bezpieczeństwa danych osobowych wymaganych przez przepisy prawa.

Ponadto Administrator zapewnia, że zabezpiecza dane przed udostępnianiu ich osobom nieupoważnionym, zmianą, utratą, uszkodzeniem lub zniszczeniem.

4. KONTAKT

W razie wątpliwości należy skontaktować się bezpośrednio z Administratorem: info@luxmandala.com

5. PLIKI „COOKIES”

Strona luxMANDALA  wykorzystuje pliki cookies. Przy pierwszej wizycie na serwisie zostajesz poinformowany o plikach cookies oraz poproszony o zgodę na ich przetwarzanie. Używamy plików sesyjnych (wygasających po zamknięciu przeglądarki) oraz tak zwanych plików cookies trwałych, które “rozpoznają Cię przy kolejnej wizycie”. Pliki cookies możesz w dowolnym momencie usunąć ze swojej przeglądarki. Cookies są wykorzystywane do zapewnienia prawidłowego działania serwisu, jak również do celów analitycznych, społecznościowych i marketingowych, w tym badania statystyk za pomocą narzędzia Google Analytics oraz udostępnienia możliwości logowania i utrzymania sesji.